7/2/12

Εδώ τα καλά αμύγδαλα!!!


Την προηγούμενη εβδομάδα, ο παππούς του Δημήτρη μας έφερε κλαδιά από αμυγδαλιές που είχε μαζέψει από το χωριό του. Είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε από κοντά τα κλαδιά, τα πανέμορφα άνθη και καναδυό αμύγδαλα που ήταν κλεισμένα ακόμη στο πράσινο φλοιό τους.
Την επόμενη μέρα προσπαθήσαμε κι εμείς να φτιάξουμε τις δικές μας ανθισμένες αμυγδαλιές και τις κάναμε καδράκια για να διακοσμήσουν το δωμάτιο μας



Στο διαδίκτυο αναζητήσαμε και βρήκαμε περισσότερες πληροφορίες. Μάθαμε ότι εκτός από νόστιμα και θρεπτικά, τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται και στην παρασκευή προϊόντων περιποίησης, αφού το γάλα και τα έλαια τους έχουν πολύ ευεργετικές ιδιότητες!




Όταν αναρωτηθήκαμε πώς γίνεται να ανθίζει η αμυγδαλιά μέσα στην καρδιά του χειμώνα, ανατρέξαμε στο μύθο της Φυλλίδας και του Δημοφώντα, τον οποίο ζωγραφίσαμε





 και δραματοποιήσαμε……. 7 ή 8 φορές!!!!! Τόσα κορίτσια είχαν έρθει εκείνη τη μέρα… Εννοείται πως όλες ήθελαν να γίνουν πριγκίπισσες, ακόμη και την ώρα του διαλείμματος έπαιζαν!!

                                                          "Έρωτας με την πρώτη ματιά"

            "Ο Δημοφώντας παρακαλεί την Φυλλίδα να τον αφήσει να γυρίσει στην πατρίδα του"

                             "Οι Θεοί μεταμορφώνουν τη Φυλλίδα σε δέντρο...την αμυγδαλιά"

   "Ο μετανιωμένος Δημοφώντας αγκαλιάζει την αμυγδαλιά που από τη χαρά της...άνθισε"

Σήμερα, κλείνοντας το θέμα της αμυγδαλιάς,  η Αμυγδαλένια και ο αδερφός της, ο Αμυγδαλένιος, ήρθαν στην τάξη για να παίξουν  κρυφτό μαζί μας! Όποιος θα κατάφερνε να βρει πού κρύβονται, θα κέρδιζε…μα τι άλλο! Ένα αμύγδαλο! Χωριστήκαμε λοιπόν σε δύο ομάδες, στύψαμε το μυαλό μας και βρήκαμε πολλές τροφές στις οποίες περιέχονται! 



                                                     Και φάγαμε και το αμυγδαλάκι μας!


Κι επειδή η σοκολάτα αμυγδάλου είναι η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή, φτιάξαμε σοκολατάκια με αμύγδαλα! Πολύ απλά, λιώσαμε κουβερτούρα στο φούρνο μικροκύμάτων, ρίξαμε μέσα τα αμυγδαλάκια μας, ανακατέψαμε καλά, γεμίσαμε χάρτινες θήκες με το μίγμα και τα βάλαμε στο ψυγείο για να παγώσουν.





                                                                         Ε, καλά….βάλαμε και λίγο χέρι…



                                                          Σοκόλα-ση!!!! Κεραστείτε ;)






                                             Εδώ θα σας αποχαιρετίσουμε με τραγούδια και χορούς…τι άλλο…;;



Καλό σας βράδυ :)




13 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑΚΙ ,,ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ,,ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΔΕΕΣ !1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλεναδίτσα μου ΕΓΡΑΨΕΣ!!!Χαίρομαι πάρα πολύ !!!Υπέροχη ανάρτηση ,υπέροχες δραστηριότητες από μια άξια ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ που φαίνεται πραγματικά πως λατρεύει αυτό που κάνει!!!Τυχερά τα παιδάκια που θα περάσουν από τα χέρια σου!!!Ε,και που΄σαι...θέλω και γω σοκολατάκιαααααααααα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΑΑΑΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέσποινα μπράβο!!Όπως είπε και η Σέβα δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο!!!Μου άρεσε πολύ που μας έδωσες τόσο εμπεριστατωμένα το θέμα, αλλά και το επιμελήθηκες άψογα στην παρουσίασή του!!να ξέρεις όμως...από σένα περιμένουμε πολλά!!!!!Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ όλες σας για τα τόσο γλυκά σχόλια, την υποστήριξη και την ενθάρρυνση! Τα σοκολατάκια θα τα χρωστώ...να δω πότε επιτέλους θα βρεθούμε από κοντά, να τα τσακίσουμε όλες μαζί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δέσποινα χαίρομαι πολύ που είσαι κι εσύ στη γειτονιά μας. Πόσο μάλιστα που έκανες μια τόσο πετυχημένη ανάρτηση! Με τα όλα της! Και με παιχνίδι και με κέφι και με μάθηση και με γλύκισμα και με χιούμορ! Ωραίο θέμα δουλεμένο όμορφα και φαντάστικ παρουσίαση! Μπράβοοοοοοο!! Καλή αρχή! Σμούτς! ΥΓ! Έβλεπα φωτογραφίες από το γαμήλιο ταξίδι στην Κρήτη! Λέει ο Φώτης: Να ξαναπάμε στην Κρήτη περάσαμε ωραία! Λέω κι εγώ: Τώρα, αν πάμε, θα περάσουμε καλύτερα! Είναι και η Δέσποινα εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χμμμ ... μάλλον θα σε άγχωσε πολύ η πρώτη ανάρτηση.Χαλάρωσε και απόλαυσε τη διαδικασία.Γιατί αυτό πρέπει να συμβεί...Να παίρνεις χαρά από εδώ και όχι περισσότερο άγχος.Εξαιρετικό το θεματάκι!!!Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανένα άγχος, ίσα ίσα! Απόλαυσα κάθε βήμα και έχω σκοπό να χαρώ την όλη διαδικασία και να....πάρω φόρα, ζεσταίνομαι,χαχαχχαχα!!!!!!
    Νικολεττάκι μου, δε φαντάζεσαι πόσο πολύ θα χαιρόμουν αν ξαναερχόσουν....θα περάσουμε τέλεια, άντε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεσποινα μου μπραβο!!! πολυ ωραια η αναρτηση σου , χαρουμενη κ τοσο γλυκια!!!!! υπεροχα ολα...περιμενω την συνεχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eπισης η φωτο σου υπεροχη...καλλιτεχνικη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips