10/2/12

Ζώντας με τα συναισθήματά μας : Φόβος


Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, αρχίσαμε να «ταξιδεύουμε» με τα παιδιά μου σε όλη τη γη ( τα ταξίδια μας στα προσεχώς…). Όταν φτάσαμε στην Ασία, στην Κίνα συγκεκριμένα, και  αρχίσαμε να μαθαίνουμε για τον πολιτισμό και τη φιλοσοφία του λαού της, γνωρίσαμε τους κινέζικους δράκους.


-          Εγώ, κυρία, φοβάμαι!!!!!!!!
     -          Κι εγώ!...........Κι εγώ!..........   .Κι εγώ!

ακούστηκε από δυο τρία στόματα ταυτόχρονα…  Αμέσως ήξερα με τι θα ασχοληθούμε τις επόμενες μέρες!
Αρχικά εξήγησα στα παιδιά ότι οι  Κινέζοι λατρεύουν τους δράκους όπως εμείς τους αγγέλους. Συμβολίζουν γι’ αυτούς την καλοσύνη, την ανδρεία και τη χάρη και τους θεωρούν φύλακες και προστάτες τους.  Διαβάσαμε το κινέζικο παραμύθι « Οι  4  Δράκοι »  και με τα χεράκια μας φτιάξαμε κι εμείς τους δικούς μας,  που αρχικά είχαν αυτή τη μορφή




Κάποια άλλη στιγμή, γενικεύσαμε τους φόβους μας…Τολμήσαμε να ξεστομίσουμε όλα αυτά που μας κάνουν να τα χάνουμε κυριολεκτικά και μέσα από τη συζήτηση καταφέραμε να διακρίνουμε ποιοι από αυτούς είναι πραγματικοί και ποιοι φανταστικοί.



 Είδαμε  εικόνες , στις οποίες  έπρεπε να περιγράψουν τα συναισθήματα των ηρώων. Σε ποιες διακρίνουν φόβο;  Καταλήξαμε σε αυτές








Διαβάσαμε κάποια από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μας  και….. ωωωω!!!! Τι έκπληξη! Ανακαλύψαμε ότι τόσο καιρό κρύβαμε κι εμείς έναν δράκο μέσα στην τάξη μας !!!




 Το καλύτερο όμως σας το φυλάμε για το τέλος!
Αποφασίσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να ζούμε τη ζωή μας με φόβο…. Δε θ’ αφήνουμε τίποτε και κανέναν πια να μας τρομοκρατεί και να μας κάνει να δειλιάζουμε και να το βάζουμε κάτω… Και ξέρετε γιατί;;; Φτιάξαμε ένα φίλτρο μοναδικό, καταπληκτικό, που θα διώχνει κάθε φόβο μας  μακριά….Μη φοβάστε, θα δώσουμε και σε σας τη συνταγή! Κατά βάθος ξέρουμε πως κι εσείς κρύβετε ένα παιδί μέσα σας ;)

Ξεκινάμε λοιπόν, βήμα βήμα…


Υλικά


Συνταγή



Εκτέλεση


Γεμίζουμε ένα μεγάλο καζάνι με νερό και ρίχνουμε μέσα λίγη μαγική σκόνη
και ψιλοκομμένα τα υλικά μας



Ανακατεύουμε πολύ καλά



Λέμε όλοι μαζί τα μαγικά λόγια
"Άμπρα κατάμπρα, κάνε να μη φοβάμαι"

και......τα ταααα!!!!!


ένα φίλτρο ειδικά για σούπερ ήρωες!!!




Ψεκαστείτε.....




και γίνετε ατρόμητοι!!!!!


Θέλετε να μάθετε πού πήγαν όλοι οι φόβοι μας;;;; 
Θυμάστε το δράκο που είχαμε φτιάξει;;;
Σαν να πάχυνε λιγάκι....


Και τώρα που το σκέφτομαι, ίσως πήγε στη σπηλιά 
να βρει το φίλο του, τον τεμπέλη δράκο...ίσως να θυμούνται τα παλιά 
τους μεγαλεία, τότε που ακόμη όλοι τους φοβόταν....


                                      

Υ.Γ Τα μαγικά λόγια πρέπει να τα πείτε με αυτήν ακριβώς τη σειρά αν δε θέλετε 
να μεταμορφωθείτε σε βάτραχο!!!!














15 σχόλια:

  1. Α ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
    ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΝΑ ΑΚΟΜΑ....ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΖΟΥΜΕ
    ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ.ΟΝΤΩΣ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ...ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπον μια χρονια στον Πυργο...ειχαμε κανει για το καρναβαλι ''μαγικο ερωτικο φιλτρο''και ηταν ουισκυ για τους ανδρες και λικερ για τις κοπέλες μέσα σε μπουκαλάκια.....Εγω προτιμω αυτό το φίλτρο το δικο σου,....αποφευγω τα οινοπνευματωδη χαχαχα.Πολυ ωραια αναρτηση!!!!!Ααααασκηση θαάαααρους...που λεγε ο Λαζοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην το γελάς καθόλου Ειρήνη μου, μόνο ένα φίλτρο θα μπορούσε να μας σώσει....χαίρομαι που σας άρεσε το φίλτρο μας! Μα δεν έχει πολύ γέλιο η φωτογραφία που έχουν γίνει όλα ατρόμητα;;;;;Χααχαχαχα!!!! Μετά που το ανακατέψαμε, το σκέπασα με ένα πορτοκαλί πανί και το πήγα δήθεν στο κυλικείο για να μας το βράσει η κυρία Άννα...όταν γύρισα μόνο με το αρωματάκι τυλιγμένο στο πανί, γούρλωσαν τα μάτια! Άντε να τα πείσεις ότι δεν είναι φίλτρο θάρρους αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχααααααααααααααα!!!!Τι ωραία ρε συ!!!!Μου φτιάξες τη διάθεση Δέσποινα ,εσύ και τα παιδάκια σου!!!Δε μου λες για στείλε μας λίγο από το σούπερ φίλτρο να γίνουμε και μεις ατρόμητοι!!!!ΣΟΥΠΕΡ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τετοια φιλτρα μας χρειαζονται χαχαχαχα πουλλει κι η αννη ψεκασε με κιεμενα δεσποινααααα α ... κιαν φτιαξεισ και κανενα φιλτρο καλης διαθεσης και ολικηςε αφαιρεσης του αγχους αγοραζω ολη την χυτραααα χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσο όμορφη, τόσο διαφορετική δουλειά!!Μπράβο Δέσποινα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Δεσποινιώ με το μαγικό σου φίλτρο θα λυθούν όλα τα προβλήματα της τάξης σου! Είμαι σίγουρη ότι θα έρθουν οι μαμάδες που δεν μπαινουν στο μπλογκ σου και θα σου λένε γι' αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια....μας θεωρώ πολύ τυχερές, κάνουμε ένα επάγγελμα μέσα από το οποίο ζούμε καθημερινά μαγικές στιγμές...we can do magic!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δέσποινα γεια σου! Σε παρακαλώ πολύ, θα σου ήταν εύκολο να μας έλεγες από ποιο βιβλίο είναι οι εικόνες με τα συναισθήματα που έχεις αναρτήσει παραπάνω?? Είναι πάρα πολύ καλές! Έχω στη τάξη μου 4 παιδάκια με κάποιες δυσκολίες στη συμπεριφορά
    ( +επικοινωνία +δεξιότητες +αλληλεπίδραση με τα άλλα παιδιά) και προσπαθώ πάρα πολύ να τα βοηθήσω και αυτά και την υπόλοιπη τάξη φυσικά. Προσπαθώ να δουλέψω αρκετά το κομμάτι της συμπεριφοράς σε συνδυασμό με τα συναισθήματα... χρειάζεται όμως αρκετή εμπειρία.. Τα συγκεκριμένα παιδάκια μου βοηθιούνται πολύ με το οπτικό υλικό οπότε εστιάζω εκεί.. Ουφ! Μην σε κουράζω άλλο.. Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστίνα, το υλικό αυτό το πήρα από μια παλιά μου συνάδελφο και, επειδή δε νομίζω να κυκλοφορεί σε βιβλίο, είχα σκοπό και η ίδια να το αναρτήσω. Μόλις σκανάρω όλες τις εικόνες, θα το ανεβάσω. Εάν χρειαστείς ο,τιδήποτε τα ξαναλέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια! Πάρα πολύ καλή δουλειά. Την χρησιμοποίησα στην τάξη μου. Σε ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ σ'ευχαριστώ Ελένη, πολύ χαίρομαι!
    Christen, θα αναρτήσω τις εικόνες αύριο. Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά ταλαιπωρούμαστε από ιώσεις και δεν κατάφερα σήμερα να τις σκανάρω, στις χρωστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips