Δραστηριότητες με τις οποίες ασχοληθήκαμε τις προηγούμενες μέρες...
- Παρατηρήσαμε εποπτικό υλικό με σπόρους
και γεωργικές εργασίες από τη σελίδα της
σπουδαίας συναδέλφου Ανθής Ζήση, την οποία
ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο υλικό που πάντα ετοιμάζει
για μας!
http://dreamskindergarten.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1919.html
http://dreamskindergarten.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5.html
- Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικές με
την ανάπτυξη των σπόρων και σημειώσαμε ένα ένα τα βήματα
- Kάναμε και ένα πείραμα που βρήκαμε εδώ!
Πήραμε έναν σπόρο φασολιού (το οποίο είχα
μουσκέψει από το προηγούμενο βράδυ)
και τον κλείσαμε σε ένα βάζο με βρεγμένο χαρτί κουζίνας
ώστε να το διατηρεί υγρό
Φτιάξαμε και έναν πίνακα καταγραφής των παρατηρήσεων μας...
τον οποίο θα ενημερώνουμε όποτε διακρίνουμε κάποια μεταβολή
Υποτίθεται ότι μετά από λίγο καιρο θα πρέπει
να δείχνει κάπως έτσι ο σπόρος μας
- Μιλήσαμε για τον κύκλο του ψωμιού και χρησιμοποιήσαμε
εποπτικό υλικό από το astropeleki.wordpress.com
το οποίο αναλύσαμε, και σ'αυτό μας βοήθησε και
το τραγούδι "Ο γεωργός". Εκτύπωσα τις εικόνες,
τις βάλαμε σε σειρά και μάθαμε και πολλές παροιμίες
και εκφράσεις σχετικές με το ψωμί τις οποίες μπορείτε
να βρείτε εδώ
- Επίσης, αφηγήθηκα στα παιδιά την ιστορία
"Το πιο γλυκό ψωμί" και μιλώντας για την ικανοποίηση
που παίρνουμε από τον προσωπικό μας μόχθο,
αποφασίσαμε να φτιάξουμε κι εμείς!
Όχι ψωμί όμως....σκέφτηκα να φτιάξουμε κάτι που
προτιμούν πολλά παιδιά για κολατσιό στο σχολείο...
Κουλούρια Θεσσαλονίκης!!!!
Πολύ υγιεινά και θρεπτικά. λόγω
του σουσαμιού ιδιαίτερα!!!
Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό
από τα μικρά μου και χάρη στη
χρυσοχέρα γειτόνισσα μου, την Άρτεμη,
που μου έδωσε μια φανταστική συνταγή,
σήμερα φτιάξαμε τα δικά μας κουλούρια
Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
500ml χλιαρό νερό
100ml λάδι
2 φακελάκια μαγιά
20γρ. αλάτι
80γρ. ζάχαρη
σουσάμι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, το λάδι
τη ζάχαρη και το αλάτι και τέλος
προσθέτουμε το αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για
κανένα μισάωρο.
Πλάθουμε τα κουλούρια μας, τα
βουτάμε σε νερό και έπειτα σε σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200-220 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστα!!!!
ΤΙ ΩΡΑΙΑ! ΚΑΙ Γ Ω ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑΜΜΜΜΜΜΜΜ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΨΙΜΙΘΑΚΙΑΑΑΑΑ ,,,,,,ΘΕΛΩΩΩΩΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεσσαλονίκης παρακαλώ!!!! Μην ξεχνάμε...η κυρία μας είναι βέρα Σαλονικιά, χαχαχα!!
ΔιαγραφήΠω,πω θέλω και γω ένα με τον πρωινό μου καφέ!!!Μπράβο Δέσποινα ,μπράβο .Είσαι σούπερρρρ νηπιαγωγίνα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΚΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΓΟΥΡΑ
ετσι κατανοεί κανεις την διαδικασία της σποράς.....όταν γεύεται το αποτέλεσμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι το αποτέλεσμα εύγεστο και Σαλονικιό!!!
Tελεια Δεσποινακι!!Τα κουλουρια θα τα δοκιμασουμε σιγουρα οσο για το πειραμα να μας ενημερωσεις γιατι το ειχα δει κι εγω αλλα ειχα μια αμφιβολια για το αν θα πετυχει..
ΑπάντησηΔιαγραφή