25/10/14

Έργο eTwinning " Ήρωες φανταστικοί σε μαγευτική διαδρομή"

Μετά από έγκριση του αιτήματος μας από την 
κοινότητα του eTwinning, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε!
Σε συνεργασία με άλλα 14 νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα,
( Πάτρα, Σέρρες, Κρήτη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα)
θα αρχίσουμε από τις επόμενες κιόλας ημέρες να 
επεξεργαζόμαστε το πρόγραμμα

"Ήρωες φανταστικοί σε μαγευτική διαδρομή"


Η εικόνα είναι από το site http://www.mythoplastes.gr/


Λίγα λόγια για το πρόγραμμα...


Σκοπός: 
Η δημιουργική γραφή στο Νηπιαγωγείο. Η προώθηση της συνεργατικής μάθησης και γραφής μέσα από το περιβάλλον κοινωνικής δικτύωσης e twinning. Να συνδέσουν οι μαθητές  το γιατί και το πώς γράφουμε, να αρχίσουν δηλαδή να συνειδητοποιούν την κοινωνική διάσταση του γραπτού λόγου.
 Στόχοι:
  1. Ανάπτυξη δημιουργικότητας και φαντασίας των μαθητών, με τον πειραματισμό και εξοικείωση τεχνικών γραφής
  2. Επαφή με τη λογοτεχνία και εμπλουτισμός προφορικού λόγου
  3. Ανάπτυξη της  ενσυναίσθησης (θέαση των πραγμάτων με τα μάτια του άλλου)
  4. Εμπλοκή σε συνεργατικές δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, κάνοντας χρήση εργαλείων τεχνολογιών πληροφορίας και Επικοινωνίας ( ΤΠΕ) , μέσω του προγράμματος e-twinnning.
  5. Δημιουργία παραμυθιού – ιστορίας
 Περιγραφή (μισή έως μία σελίδα):
 Σε μικρές ομάδες τα παιδιά θα γνωρίσουν μια διαδικαστική προσέγγιση των φάσεων της συγγραφής παραμυθιού. Μέσα από διαδικτυακές συναντήσεις και δραστηριότητες ενταγμένες στο πρόγραμμα e twinning, τα παιδιά θα δημιουργήσουν έναν χαρακτηριστικό δικό τους  ήρωα ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες των άλλων νηπιαγωγείων  θα  εμπλακεί σε ένα παραμύθι που θα δημιουργηθεί από τα παιδιά, ακολουθώντας συγκεκριμένες τεχνικές.   Στη συνέχεια θα δοθεί  η δυνατότητα στους μαθητές και στις συνεργαζόμενες νηπιαγωγούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, το δικό τους παραμύθι, με σύγχρονα εργαλεία όπως : Chat, email, MP3, TwinSpace, άλλο λογισμικό (Powerpoint, βίντεο, φωτογραφίες και σχέδια), ακουστική διάσκεψη, βίντεο διάσκεψη, δημοσίευση στο Διαδίκτυο, εικονικό περιβάλλον εκμάθησης (κοινότητες, εικονικές τάξεις, …..), ημερολόγιο του έργου, φόρουμ.
Η δημιουργία του παραμυθιού θα ολοκληρωθεί σε πέντε (5) φάσεις.
α. Γνωριμία των συνεργαζόμενων τμημάτων
β. Δόμηση ενός χαρακτήρα και το περιβάλλον στο οποίο ζει ανά τμήμα
γ. Συγκέντρωση όλων των χαρακτήρων από τις νηπιαγωγούς
δ. Σύνθεση της υπόθεσης του παραμυθιού
ε. Παρουσίαση παραμυθιού στις υπόλοιπες ομάδες

Λίγα λόγια για το eTwinning
Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. 
Το eTwinning είναι η Κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη. Εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες που συμμετέχουν, μπορούν να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν τα online εργαλεία του eTwinning (τη Διαδικτυακή Πύλη και το Desktop) για να βρεθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν εικονικά, να ανταλλάξουν ιδέες και παραδείγματα πρακτικής, να ομαδοποιηθούν σε Ομάδες, να μάθουν μαζί στις Εκδηλώσεις Εκμάθησης και να αναλάβουν τη διεξαγωγή online έργων. Μέσω του eTwinning, σχολεία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Κροατίας, της FYROM θα υποστηριχτούν στην "αδελφοποίηση" σχολείων μέσω του Internet.

7 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!
    ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ!!!
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή επιτυχία!!! Θα σας παρακολουθούμε με ενδιαφέρον είναι κάτι που θα θέλαμε πολυ και εμείς να δοκιμάσουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή επιτυχία!
    Καθότι είμαι ο δημιουργός του "Κάθε φορά... μια ιστορία!" από το οποίο είναι η φωτό της ανάρτησης, θα ήθελα να παρακαλέσω να γίνει αναφορά στους Μυθοπλάστες και στις κάρτες δημιουργικής αφήγησης "Κάθε φορά.. μια ιστορία!" καθώς και να υπάρξει ένας σύνδεσμος προς το site μας.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips